Våra recept

Banankaka/bananbröd

Ladda ner som pdf

Du behöver (1 bröd, ca 10 skivor)

4 bananer

3 ägg

5 dl havregryn

1/2 dl flytande smör/rapsolja (färdig matfettsblandning)

2 tsk bakpulver

1 dl sötströ

1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)

2 krm salt

1/2 dl valnötter

1/2 dl hasselnötter

1 tsk honung (att ringla över)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mixa 3 av bananerna, havregryn och ägg till en smet.
  • Tillsätt flytande matfettsblandning, sötströ, bakpulver, vaniljsocker och salt. Hacka valnötter och hasselnötter och rör ner (spara lite till garnering).
  • Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Dela den sista bananen på längden. Toppa smeten med banan och resten av nötterna. Ringla över lite honung.
  • Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  • Låt svalna något innan du skär upp.

Näringsinnehåll per skiva:

Energi 195 kcal

Protein 5 g

Kolhydrater 21 g

Fett 10 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)