Du behöver (ca 8 st stora eller 10-12 små)
3 ägg
0,5 dl flytande smör & rapsolja
3 dl havregryn
1 dl vaniljkasein
2 dl Arla grekisk yoghurt citron (0,2 %)
1 dl sötströ
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 1/2 liten pressad citronsaft + lite rivet citronskal
Frosting
1 dl Arla grekisk yoghurt citron (0,2 %)
1-1,5 msk vaniljkasein
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa ägg och sötströ pösigt i en bunke.
- Blanda havregryn, kasein, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda i ägg- och sötströblandningen. Pressa i citronsaft och rivet skal från 1/2 citron (spara lite till garnering).
- Tillsätt växelvis flytande matfettsblandning och grekisk yoghurt i de andra ingredienserna. Blanda försiktigt ihop smeten.
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda ihop frosting till en krämig röra och klicka på.
Näringsinnehåll per muffins (räknat på stor muffins)
Energi 160 kcal
Protein 11 g
Kolhydrater 11 g
Fett 7 g.