Våra recept

Citronmuffins med frosting

Ladda ner som pdf

Du behöver (ca 8 st stora  eller 10-12 små)

3 ägg

0,5 dl flytande smör & rapsolja

3 dl havregryn

1 dl vaniljkasein

2 dl Arla grekisk yoghurt citron (0,2 %)

1 dl sötströ

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

ca 1/2 liten pressad citronsaft + lite rivet citronskal

Frosting

1 dl Arla grekisk yoghurt citron (0,2 %)

1-1,5 msk vaniljkasein

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Vispa ägg och sötströ pösigt i en bunke.
  • Blanda havregryn, kasein, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda i ägg- och sötströblandningen. Pressa i citronsaft och rivet skal från 1/2 citron (spara lite till garnering).  
  • Tillsätt växelvis flytande matfettsblandning och grekisk yoghurt i de andra ingredienserna. Blanda försiktigt ihop smeten.
  • Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • Blanda ihop frosting till en krämig röra och klicka på.

Näringsinnehåll per muffins (räknat på stor muffins)

Energi 160 kcal

Protein 11 g

Kolhydrater 11 g

Fett 7 g.  

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)