Du behöver (ca 8 bitar)
3 ägg
2 dl kaseinpulver, chokladsmak
2 dl mjölk
1,5 dl sötströ
3 msk kakao
1/2 dl flytande smör & rapsolja
1/2 vetemjöl
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
Kokosflingor till att "bröa" formen med
Topping (går att utesluta men gör kakan extra god)
1 dl Propud chokladsmak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Ta fram en form med löstagbar kant.
- Smörj in formen och bröa med kokosflingor
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ihop ägg och sötströ, häll i mjölk och flytande matfettsblandning.
- Blanda försiktigt ihop med alla torra ingredienser tills du fått en jämn smet och häll i formen.
- Grädda i ugnen ca 10 minuter (beroende på ugn kan du behöva öka/minska något på tiden). Håll koll, ta hellre ut lite för tidigt så den inte blir torr och tråkig.
- Ta ut och låt svalna. Bred ev. ett lager propud ovanpå och ställ in i kylen ca 20-30 min innan servering.
Näringsinnehåll per bit
Energi 130 kcal
Protein 11 g
Kolhydrater 5 g
Fett 7,5 g