Våra recept

Proteinkladdkaka

Ladda ner som pdf

Du behöver (ca 8 bitar)

3 ägg

2 dl kaseinpulver, chokladsmak

2 dl mjölk

1,5 dl sötströ

3 msk kakao

1/2 dl flytande smör & rapsolja

1/2 vetemjöl

1 krm salt

1 krm vaniljpulver

Kokosflingor till att "bröa" formen med

Topping (går att utesluta men gör kakan extra god)

1 dl Propud chokladsmak

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Ta fram en form med löstagbar kant.
  • Smörj in formen och bröa med kokosflingor
  • Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa ihop ägg och sötströ, häll i mjölk och flytande matfettsblandning.
  • Blanda försiktigt ihop med alla torra ingredienser tills du fått en jämn smet och häll i formen.
  • Grädda i ugnen ca 10 minuter (beroende på ugn kan du behöva öka/minska något på tiden). Håll koll, ta hellre ut lite för tidigt så den inte blir torr och tråkig.
  • Ta ut och låt svalna. Bred ev. ett lager propud ovanpå och ställ in i kylen ca 20-30 min innan servering.

Näringsinnehåll per bit

Energi 130 kcal

Protein 11 g

Kolhydrater 5 g

Fett 7,5 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)