Du behöver (6 bitar)
4 bananer (gärna övermogna)
8 ägg
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 tsk kakao
1/2- 1 tsk äkta vaniljpulver (går att byta till
vaniljsocker, ta 3 tsk i så fall)
1-2 tsk kokosflingor till garnering
Tillbehör
Vaniljkvarg utan socker (1 dl per bit)
Sockerfri hallonsylt (1 msk per bit)
Gör så här:
- Mixa bananer, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. För att göra bananpannkakan "Tigerkaks-inspirerad" kan smeten delas upp så halva blir med chokladsmak och halva med vaniljsmak (detta är inget nödvändigt utan kan skippas om man har bråttom).
- Dela upp smeten i 2 bunkar och tillsätt vaniljpulver till den ena bunken och kakao till den andra. Ta fram en ugnsfast form och häll i vaniljsmeten i botten. Häll därefter på kakaosmeten och gör försiktigt mönster med hjälp av en gaffel.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Strö över kokosflingor. Skär upp i 6 bitar.
- Servera med vaniljkvarg och sockerfri hallonsylt.
Näringsinnehåll per bit med tillbehör:
Kcal 235
Protein 20,5 g
Kolhydrater 20 g
Fett 7,5 g