Våra recept

Bananpannkaka i ugn med choklad

Ladda ner som pdf

Du behöver (6 bitar)

4 bananer (gärna övermogna)

8 ägg

2 tsk bakpulver

1 krm salt

3 tsk kakao

1/2- 1 tsk äkta vaniljpulver (går att byta till

vaniljsocker, ta 3 tsk i så fall)

1-2 tsk kokosflingor till garnering

Tillbehör

Vaniljkvarg utan socker (1 dl per bit)

Sockerfri hallonsylt (1 msk per bit)

Gör så här:

  • Mixa bananer, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. För att göra bananpannkakan "Tigerkaks-inspirerad" kan smeten delas upp så halva blir med chokladsmak och halva med vaniljsmak (detta är inget nödvändigt utan kan skippas om man har bråttom).
  • Dela upp smeten i 2 bunkar och tillsätt vaniljpulver till den ena bunken och kakao till den andra. Ta fram en ugnsfast form och häll i vaniljsmeten i botten. Häll därefter på kakaosmeten och gör försiktigt mönster med hjälp av en gaffel.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Strö över kokosflingor. Skär upp i 6 bitar.
  • Servera med vaniljkvarg och sockerfri hallonsylt.

Näringsinnehåll per bit med tillbehör:

Kcal 235

Protein 20,5 g

Kolhydrater 20 g

Fett 7,5 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)