Våra recept

Brownie

Ladda ner som pdf

Du behöver (ca 12 bitar)

20 st urkärnade dadlar

2 dl mandelmjöl

4 ägg

1/2 dl rapsolja

4 msk kakao

2 msk kaffe

1,5 tsk bakpulver

1 krm salt

50 g valnötter (ca 1 dl)

50 g smält mörk choklad att ringla över.

Gör så här:

  • Blötlägg dadlarna så de blir mjuka (10-15 min).
  • Mixa alla ingredienser till en smet förutom valnötter och choklad.
  • Hacka valnötterna (spara några till garnering) och blanda i smeten.
  • Lägg i bakplåtspapper i en mindre bakform (exempelvis en brödform) och häll i smeten.
  • Ställ i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Titta till kakan ibland, den ska vara något kladdig i mitten.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Smält choklad och ringla över. Toppa med lite valnötter och ställ i kylen.
  • Skär upp ca 12 bitar och njut!

Näringsinnehåll per bit:

Kcal 210

Protein 5 g

Kolhydrater 13 g

Fett 15 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)