Du behöver (ca 12 bitar)
20 st urkärnade dadlar
2 dl mandelmjöl
4 ägg
1/2 dl rapsolja
4 msk kakao
2 msk kaffe
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g valnötter (ca 1 dl)
50 g smält mörk choklad att ringla över.
Gör så här:
- Blötlägg dadlarna så de blir mjuka (10-15 min).
- Mixa alla ingredienser till en smet förutom valnötter och choklad.
- Hacka valnötterna (spara några till garnering) och blanda i smeten.
- Lägg i bakplåtspapper i en mindre bakform (exempelvis en brödform) och häll i smeten.
- Ställ i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Titta till kakan ibland, den ska vara något kladdig i mitten.
- Ta ut och låt svalna.
- Smält choklad och ringla över. Toppa med lite valnötter och ställ i kylen.
- Skär upp ca 12 bitar och njut!
Näringsinnehåll per bit:
Kcal 210
Protein 5 g
Kolhydrater 13 g
Fett 15 g