Du behöver ( ca 35 små chokladbollar):
3,5 dl havregryn
2 dl kaseinpulver chokladsmak
1 tetrapack vita bönor (Ger ingen smak men massa näring. Våga prova!)
2 dl havremjölk (kan bytas mot valfri mjölk)
1/2 dl flytande smör & rapsolja (färdig matfettsblandning)
1/2 dl starkt kaffe
3 msk kakao
1/2 dl sötströ
1/2 tsk salt (använd gärna ett mineralsalt)
50 g (cirka 1,5 dl) kokos att rulla bollarna i
Skölj bönorna och mixa dem tillsammans med flytande smör & rapsolja, mjölk och kaffe. Blanda havregryn, kasein, kakao, sötströ och salt i en bunke. Häll i allt flytande och blanda runt tills du får en jämn smet. Tillsätt lite extra vätska vid behov. Ställ i kylen i ca 15-20 min. Forma små bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kyl innan servering. En portion är ca 3-5 bollar.
Innehåll per boll
Kcal 50
Protein 3 g
Kolhydrat 4 g
Fett 2,5 g