Du behöver (cirka 4 bagels)
3 dl naturell kvarg
1,5 dl grahamsmjöl alt. rågmjöl
1,5 dl vetemjöl special
3 tsk bakpulver
Ägg till pensling
Sesamfrön och flingsalt till toppning
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader varmluftsugn. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll lite mjöl på underlag och knåda tills du fått en deg. Dela i fyra delar, rulla ut varje bit och forma som en bagel. Degen kan vara något kladdig, mjöla händerna lite så underlättar det att forma bagels. Lägg dem en plåt med bakplåtspapper. Vispa samman ett ägg och pensla dina bagels Toppa med sesamfrön och en nypa flingsalt. Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Vänta med att skära upp bagels tills de svalnat något. Servera med gott pålägg (påläggsförslag: 1 msk färskost, 1 skiva gravad lax, rucola).
Näringsinnehåll per bagel:
Kcal 200
Protein 12 g
Kolhydrater 34 g
Fett 1 g
Näringsinnehåll per bagel med påläggsförslag
Kcal 300
Protein 21 g
Kolhydrat 37 g
Fett 6,5 g