Våra recept

Förrätt: Enkel rödbetstartar med getost och honungsrostade valnötter

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

4 förkokta rödbetor (ca 200 g)

1/2 rött äpple

1 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

2 tsk torkad rosmarin

40 g valnötter (ca 1 dl)

1,5 msk honung

1 nypa chilipulver

120 g getost

En liten påse rucola (65 g)

Salt/svartpeppar

Gör så här:

  • Tärna rödbetor och äpple i små jämnstora kuber.
  • Blanda i en bunke tillsammans med 0,5 msk olivolja, balsamvinäger, rosmarin, salt och svartpeppar. Ställ in i kylen en stund.
  • Blanda valnötter med honung och 1 nypa chilipulver. Lägg nötterna på en bakplåtsklädd plåt. Rosta i ugnen ca 10 min på 175 grader. Ta ut och låt svalna. Dela i mindre bitar.
  • Blanda rucola med 0,5 msk olivolja, 1 nypa salt och peppar. Lägg upp på en tallrik.
  • Ta fram en liten rund form för att forma tartaren, det kan vara en liten bakform eller skål. Fyll formen med rödbetsblandningen, ganska hårt packad. Vänd formen upp och ner på rucolan och ta försiktigt bort den.
  • Toppa med smulad getost och valnötter.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 255

Protein 9 g

Kolhydrater 15 g

Fett 17 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)