Våra recept

Kalla såser med kvarg

Ladda ner som pdf
Taggar:

Ajvar-och fetaostsås (4 portioner)

Banda 2 kvarg (0,2 %), 2-3 msk Ajvar (välj mild eller stark beroende på preferens), smula ner 1/2 paket fetaost (75 g). Rör i 2 msk vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Passar till kött, kyckling eller vegetariskt.

Näringsinnehåll per portion: 80 kcal, 8,5 g protein, 2 g kolhydrat, 4,5 g fett.

Romsås (4 portioner)

Blanda 2 dl kvarg, 2-3 msk stenbitsrom eller caviarmix,  2 msk majonnäs (går även bra med lättmajonnäs om man vill minska på fetthalten). Smaksätt med pressad citron och hackad dill. Rör i 2 msk vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Passar till fisk.

Näringsinnehåll per portion: 80 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrat, 5,5 g fett.

Curryremoulad  (4 portioner)

Blanda 2 dl kvarg, 2 msk majonnäs (går även bra med lättmajonnäs om man vill minska på fetthalten), 1-2 tsk curry, ca 10-15 finhackade smörgåsgurkor, 1/2-1 tsk honung.  Rör i 2 msk vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Passar till fisk, kyckling eller vegetariskt.

Näringsinnehåll per portion: 87 kcal, 5 g protein, 4,5 g kolhydrat, 5 g fett.

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)