Ajvar-och fetaostsås (4 portioner)
Banda 2 kvarg (0,2 %), 2-3 msk Ajvar (välj mild eller stark beroende på preferens), smula ner 1/2 paket fetaost (75 g). Rör i 2 msk vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Passar till kött, kyckling eller vegetariskt.
Näringsinnehåll per portion: 80 kcal, 8,5 g protein, 2 g kolhydrat, 4,5 g fett.
Romsås (4 portioner)
Blanda 2 dl kvarg, 2-3 msk stenbitsrom eller caviarmix, 2 msk majonnäs (går även bra med lättmajonnäs om man vill minska på fetthalten). Smaksätt med pressad citron och hackad dill. Rör i 2 msk vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Passar till fisk.
Näringsinnehåll per portion: 80 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrat, 5,5 g fett.
Curryremoulad (4 portioner)
Blanda 2 dl kvarg, 2 msk majonnäs (går även bra med lättmajonnäs om man vill minska på fetthalten), 1-2 tsk curry, ca 10-15 finhackade smörgåsgurkor, 1/2-1 tsk honung. Rör i 2 msk vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Passar till fisk, kyckling eller vegetariskt.
Näringsinnehåll per portion: 87 kcal, 5 g protein, 4,5 g kolhydrat, 5 g fett.