Våra recept

Knaprig granola

Ladda ner som pdf

Du behöver (20 portioner)

8 dl havregryn

4 dl blandade nötter/fröer

(t.ex. valnötter, pumpafrö, solrosfrö, sötmandel)

0,5 dl torkad frukt

(t.ex. russin, torkade aprikoser/fikon)

1,5 dl äppelmos utan tillsatt socker

0,5 dl rapsolja + 1 dl kokhett vatten

Lite salt

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

0,5 dl kokosflakes (tillsätts efter rostning)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äppelmos och rör runt. Vill man ha sötare granola kan man öka till 2 dl äppelmos alternativt tillsätta 2-3 msk sötströ till blandningen.
  • Koka upp vatten och blanda med rapsolja. Vänd ihop med det andra.
  • Bre ut blandningen på en bakpappersklädd plåt.
  • Rosta i ugnen cirka 1 h, rör om några gånger under tiden.
  • Låt sedan granolan torka helt så den blir krispig.
  • Tillsätt kokosflakes, blanda runt och förvara i en tät behållare.  

Näringsinnehåll per portion (ca 0,75 dl granola)

Energi 150 kcal

Protein 4 g

Kolhydrater 12 g

Fett 10 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)