Våra recept

Krämig tonfiskröra med surdegsbröd

Ladda ner som pdf

Du behöver (röran = 4 port):

1 burk tonfisk i vatten

2,5 msk majonnäs

1,5 dl naturell kvarg (0,1 %)

2 kokta ägg (hackade)

2-3 tsk dijonsenap

1/2-1 msk pressad citron

1/2 finhackad rödlök

salt/peppar

Surdegsbröd (en skiva, 50 g/portion)

Gör så här:

  • Koka äggen. Låt svalna. Skala och hacka sedan i mindre bitar.
  • Finhacka rödlök.  
  • Pressa ut vatten ur tonfisken och blanda samman med resten av ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera en portion av röran på en skiva gott surdegsbröd.
  • Tips! Röran är även god till bakad potatis eller som pastasås.

Näringsinnehåll: en portion röra med surdegsbröd.

Kcal 295

Protein 20 g

Kolhydrat 29,g

Fett 10 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)