Du behöver (12 bitar)
5 dl havregryn
1 dl proteinpulver, vaniljsmak
2 mogna bananer
3 ägg
2 dl mjölk
2 msk honung
2 msk nötsmör (mandelsmör/jordnötssmör)
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
3 dl (ca 180 g) frysta hallon
1 msk kokosflingor att toppa med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mosa bananerna och blanda med havregryn, ägg, mjölk och proteinpulver.
- Tillsätt honung, nötsmör (går att byta mot rapsolja om man vill ha mer neutral smak), salt och bakpulver. Rör runt så allt blandas väl.
- Blanda försiktigt ner de frysta bären.
- Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över lite kokosflingor.
- Ställ in ugnen ca 40 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Skär upp ca 12 bitar.
Näringsinnehåll per bit:
Energi: 140 kcal
Protein 6,5 g
Kolhydrater 17 g
Fett 4 g