Våra recept

Morotskaka

Ladda ner som pdf

Du behöver (ca 12 bitar)

5 dl havregryn

2,5 dl vaniljkvarg utan tillsatt socker

200 g morot (ca 3-4 st)

1 dl sötströ

1/2 dl flytande smör & rapsolja

3 ägg

2-3 krm salt

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

1 tsk ingefära

Frosting

1 förpackning (200 g) Philapdeliaost  (naturell)

1 dl vaniljkasein + 1-2 dl vatten

Lite citronsaft

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och riv morötter. Blanda havregryn, vaniljkvarg, flytande smör & rapsolja, ägg, sötströ, samtliga kryddor till en smet. Tillsätt morötter och blanda väl.
  • Lägg bakplåtspapper på form. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Låt kakan svalna.
  • Blanda ingredienserna till frostingen. Om den blir tjock, tillsätt mer vatten, om den blir för rinnig tillsätt mer kasein. Prova dig fram till önskad konsistens.  
  • Bre på frostingen och garnera med lite morot. Skär upp i bitar.

Näringsinnehåll per bit:

Kcal 165

Protein 9 g

Kolhydrater 12 g

Fett 9 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)