Du behöver (ca 12 bitar)
5 dl havregryn
2,5 dl vaniljkvarg utan tillsatt socker
200 g morot (ca 3-4 st)
1 dl sötströ
1/2 dl flytande smör & rapsolja
3 ägg
2-3 krm salt
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
Frosting
1 förpackning (200 g) Philapdeliaost (naturell)
1 dl vaniljkasein + 1-2 dl vatten
Lite citronsaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och riv morötter. Blanda havregryn, vaniljkvarg, flytande smör & rapsolja, ägg, sötströ, samtliga kryddor till en smet. Tillsätt morötter och blanda väl.
- Lägg bakplåtspapper på form. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
- Låt kakan svalna.
- Blanda ingredienserna till frostingen. Om den blir tjock, tillsätt mer vatten, om den blir för rinnig tillsätt mer kasein. Prova dig fram till önskad konsistens.
- Bre på frostingen och garnera med lite morot. Skär upp i bitar.
Näringsinnehåll per bit:
Kcal 165
Protein 9 g
Kolhydrater 12 g
Fett 9 g