Våra recept

Omelett med kalkonbacon, grönsaker och kesomacka

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (1 port)

2 ägg

2 skivor (40 g) kalkonbacon

1 tsk rapsolja

2 msk mjölk (1,5 %)

1/2 tomat (30 g)

1 dl färsk spenat (20 g)

3-4 färska champinjoner (alt. 1/2 dl på burk)

1 skiva rågbröd (50 g)

1/2 dl keso (1,5 %)

salt/peppar

Gör så här:

  • Skiva kalkonbacon och champinjoner. Hacka bladspenaten. Stek nån minut i lite rapsolja.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, evt. lite salt (tänk på att kalkonbacon redan är salt) och peppar.
  • Häll äggen över grönsakerna. Stek på låg värme tills omeletten stelnat.
  • Lägg keso och skivad tomat på rågbröd. Tips! Gott att toppa med lite basilika.

Näringsinnehåll:

Kcal 400

Protein 30 g

Kolhydrater 23 g

Fett 20 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)