Våra recept

Omelettmuffins

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (1 port)

3 ägg

3 msk mjölk

1 näve bladspenat

1/2 tomat

20 g (ca 1 msk) fetaost eller ca 2 skivor vanlig ost (17 %).

Kryddor: salt, peppar, basilika, oregano, paprikapulver

Gör så här:

  • Vispa ihop ägg och mjölk.
  • Hacka tomat och spenat i små bitar och lägg i tillsammans med äggen.
  • Krydda och rör runt.
  • Häll i non-stick muffinsformar i teflon eller silikon (fungerar med vanliga pappersformer men de kan fastna lite. Ta dubbla former för att de ska vara stabila).
  • Lägg på ost och sätt in i ugnen på 175 grader (varmluftsugn) ca 15 min tills de stelnat och fått fin färg. En portion blir ca 4 muffins.

   Gör gärna en större sats av receptet och förvara i kylen.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 300

Protein 27 g

Kolhydrater 3 g

Fett 19 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)