Du behöver (1 port)
3 ägg
3 msk mjölk
1 näve bladspenat
1/2 tomat
20 g (ca 1 msk) fetaost eller ca 2 skivor vanlig ost (17 %).
Kryddor: salt, peppar, basilika, oregano, paprikapulver
Gör så här:
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Hacka tomat och spenat i små bitar och lägg i tillsammans med äggen.
- Krydda och rör runt.
- Häll i non-stick muffinsformar i teflon eller silikon (fungerar med vanliga pappersformer men de kan fastna lite. Ta dubbla former för att de ska vara stabila).
- Lägg på ost och sätt in i ugnen på 175 grader (varmluftsugn) ca 15 min tills de stelnat och fått fin färg. En portion blir ca 4 muffins.
Gör gärna en större sats av receptet och förvara i kylen.
Näringsinnehåll per portion:
Kcal 300
Protein 27 g
Kolhydrater 3 g
Fett 19 g