Våra recept

Varma mackor med kalkon och getost

Ladda ner som pdf

Du behöver (1 port)

Fullkornsbröd, 2 skivor (80 g totalt)

Kalkonpålägg 50 g (ca 5 skivor)

Pastasås (tomatsås) - 1,5-2 msk

Tomat 1/2 st

Getost 30 g

Bladspenat eller rucola

Färsk basilika

Gör så här:

  • Börja med bre tomatsåsen på båda bröden. Fyll sen på med tomat, kalkon, bladspenat, basilika och getost.
  • Lägg den andra brödskivan på som ett lock och tryck försiktigt ihop.
  • Mackan blir bäst om den tillagas i ett grilljärn eller mackjärn. Det går även bra att göra varm macka i ugn.

Näringsinnehåll per portion:

Energi 425 kcal  

Protein 27 g  

Kolhydrater 39 g  

Fett 16 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)