Våra recept

Bakad potatis med krämig räkröra

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver ( 4 port)

4 st bakpotatis

500 g räkor (utan skal)

4 st kokta ägg

1 liten rödlök

2 dl naturell kvarg (0,2 %)

1/2 dl majonnäs

2 msk citronsaft

1 knippe färsk dill

Rom/caviarmix

240 g (4 dl) gröna ärtor

Blandsallad

Tomat

salt/peppar

Gör så här: Gör hål med gaffeln i potatisen eller skär ett snitt. Baka potatisen i micro, 20 min full effekt (alternativt i ugn, 50 min på 225 grader). Blanda räkor, kvarg, majonnäs, finhackad rödlök, hackade ägg, citronsaft, dill, salt och peppar. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Fyll potatisarna med räkröran. Toppa med lite rom/caviarmix och dill. Servera med gröna ärtor, sallad och tomat.

Näringsinnehåll per portion:

535 Kcal

Protein 40 g

Kolhydrater 56 g

Fett 15 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)