Våra recept

Bakad sötpotatis med fetaostkeso och rostade kikärtor

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

4 medelstora sötpotatis (ca 250 g/st)

500 g keso 1,5 %

1 paket fetaost (150 g)

1 tetrapack kikärtor (230 g avrunnen vikt)

1 msk rapsolja

1 tsk paprikapulver

salt/svartpeppar

persilja

Extra: 2 dl blandad sallad/grönsaker per portion

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta sötpotatisen och dela dem på mitten. Pensla både snittytan och botten med rapsolja. Lägg sedan i en ugnssäker form med botten nedåt  Baka sötpotatis ca 30 minuter i ugnen. Öppna tetrapacket med kikärtor, skölj och låt rinna av i ett durkslag. Häll ut i en ugnssäker form eller på en plåt och blanda med resterande del rapsolja, salt, svartpeppar och paprikapulver.  Rosta kikärtorna i ugnen när det återstår 10-15 minuter på sötpotatisen. Rör om bland kikärtorna då och då. Känn med gaffel i sötpotatisen så den är helt genombakad. Blanda fetaost med keso. Öppna sötpotatisen lite genom att mosa med gaffeln så det finns plats att lägga fetaostkeso i mitten. Toppa med lite persilja och de rostade kikärtorna. Servera med en sallad.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 535

Protein 30 g

Kolhydrat 66 g

Fett 16 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)