Du behöver (4 port)
4 medelstora sötpotatis (ca 250 g/st)
500 g keso 1,5 %
1 paket fetaost (150 g)
1 tetrapack kikärtor (230 g avrunnen vikt)
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
salt/svartpeppar
persilja
Extra: 2 dl blandad sallad/grönsaker per portion
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta sötpotatisen och dela dem på mitten. Pensla både snittytan och botten med rapsolja. Lägg sedan i en ugnssäker form med botten nedåt Baka sötpotatis ca 30 minuter i ugnen. Öppna tetrapacket med kikärtor, skölj och låt rinna av i ett durkslag. Häll ut i en ugnssäker form eller på en plåt och blanda med resterande del rapsolja, salt, svartpeppar och paprikapulver. Rosta kikärtorna i ugnen när det återstår 10-15 minuter på sötpotatisen. Rör om bland kikärtorna då och då. Känn med gaffel i sötpotatisen så den är helt genombakad. Blanda fetaost med keso. Öppna sötpotatisen lite genom att mosa med gaffeln så det finns plats att lägga fetaostkeso i mitten. Toppa med lite persilja och de rostade kikärtorna. Servera med en sallad.
Näringsinnehåll per portion:
Kcal 535
Protein 30 g
Kolhydrat 66 g
Fett 16 g