Våra recept

Chili con carne med guacamole

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

400 g nötfärs (10-12 %)

160 g okokt fullkornsris (2 dl =6 dl kokt)

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1/2 tetrapack svarta bönor

1 gul lök

1 röd paprika

1/2 dl majs (ca 35 g)

1 köttbuljongtärning

1 tsk rapsolja

Kryddor: chili, spiskummin, oregano, kakao, salt, peppar

Guacamole

1 avokado

1-2 msk pressad lime

2 dl naturell kvarg (0,2 %) + lite vatten

1 vitlöksklyfta

Salt/peppar/chili

Gör så här:

  • Koka ris
  • Skala och hacka lök. Hacka paprika.
  • Stek i olja tillsammans med nötfärs.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och kryddor (1-3 tsk chili, 1-2 tsk spiskummin, 2 tsk oregano, 1 tsk kakao, salt och peppar)
  • Tillsätt bönor och majs.
  • Gör guacamole: mosa avokado, blanda med kvarg, pressad vitlök, lime, salt och peppar. Tillsätt lite vatten om röran blir för tjock.
  • Servera chili con carne med ris. Toppa med guacamole.

Näringsinnehåll per portion:

Energi 515 kcal

Protein 36 g

Kolhydrater 54 g

Fett 26 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)