Våra recept

Couscoussallad med kyckling, fetaost och torkade aprikoser

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

3 dl couscous (torrvikt, 225 g)

500 g kycklinglårfilé

1 tärning grönsaksbuljong

1 tsk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

salt/svartpeppar

1 liten påse (65 g) rucola

1 tetrapack svarta bönor (230 g avrunnen vikt)

1/2 paket fetaost (75 g)

10 st torkade aprikoser

1/2 dl valnötter

1 msk Crema di balsamico

1 msk rapsolja till stekning

Gör så här:

  • Koka upp vatten med 1 tärning grönsaksbuljong. Ta av från plattan och lägg i couscous. Låt svälla under lock några minuter. Blanda i gurkmeja, paprikapulver, evt lite salt och svartpeppar.
  • Dela lårfiléerna i mindre bitar. Stek i rapsolja och krydda med salt och peppar.
  • Skölj av bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
  • Hacka valnötter och aprikoser grovt.
  • Blanda couscous med kyckling, rucola, svarta bönor, aprikoser och valnötter.
  • Smula över fetaosten och ringla över lite Crema di Balsamico.

Näringsinnehåll per portion: 610 kcal

Protein 47 g, Kolhydrater 59 g, Fett 18,5 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)