Du behöver (4 port)
3 dl couscous (torrvikt, 225 g)
500 g kycklinglårfilé
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
salt/svartpeppar
1 liten påse (65 g) rucola
1 tetrapack svarta bönor (230 g avrunnen vikt)
1/2 paket fetaost (75 g)
10 st torkade aprikoser
1/2 dl valnötter
1 msk Crema di balsamico
1 msk rapsolja till stekning
Gör så här:
- Koka upp vatten med 1 tärning grönsaksbuljong. Ta av från plattan och lägg i couscous. Låt svälla under lock några minuter. Blanda i gurkmeja, paprikapulver, evt lite salt och svartpeppar.
- Dela lårfiléerna i mindre bitar. Stek i rapsolja och krydda med salt och peppar.
- Skölj av bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
- Hacka valnötter och aprikoser grovt.
- Blanda couscous med kyckling, rucola, svarta bönor, aprikoser och valnötter.
- Smula över fetaosten och ringla över lite Crema di Balsamico.
Näringsinnehåll per portion: 610 kcal
Protein 47 g, Kolhydrater 59 g, Fett 18,5 g