Du behöver (ca 4 port)
600 g vit fisk
300 g Kavli räkost (3/4 paket)
500 g Milda mat lätt 4 %
2 msk skaldjursfond eller fiskfond
1/2 -1 purjolök
3 morötter
1-2 dl gröna ärtor
1 citron
Färsk eller fryst dill
Salt/vitpeppar
Tillbehör
800 g potatis
Gör så här:
- Tina fisken och den är fryst.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva morötter och purjolök tunt
- Ta fram en ugnsfast form och lägg i fisk, morötter, purjolök och gröna ärtor.
- Blanda ihop en sås av Milda mat, räkost, skaldjursfond, 2-3 msk pressad citron, salt, vitpeppar och valfri mängd dill. Blanda rejält så räkosten blandas jämnt.
- Häll såsen över fisken och grönsakerna. Toppa med lite skivad citron
- Tillaga i ugnen ca 25-30 minuter. Koka potatisen samtidigt.
- Servera fiskgratängen med kokt potatis.
Näring per portion
Energi 590 kcal
Protein 51 g
Kolhydrater 49 g
Fett 19 g