Våra recept

Enkel fiskgratäng med räkost

Ladda ner som pdf

Du behöver (ca 4 port)

600 g vit fisk

300 g Kavli räkost (3/4 paket)

500 g Milda mat lätt 4 %

2 msk skaldjursfond eller fiskfond

1/2 -1 purjolök

3 morötter

1-2 dl gröna ärtor

1 citron

Färsk eller fryst dill

Salt/vitpeppar

Tillbehör

800 g potatis

Gör så här:

  • Tina fisken och den är fryst.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva morötter och purjolök tunt
  • Ta fram en ugnsfast form och lägg i fisk, morötter, purjolök och gröna ärtor.
  • Blanda ihop en sås av Milda mat, räkost, skaldjursfond, 2-3 msk pressad citron, salt, vitpeppar och valfri mängd dill. Blanda rejält så räkosten blandas jämnt.
  • Häll såsen över fisken och grönsakerna. Toppa med lite skivad citron
  • Tillaga i ugnen ca 25-30 minuter. Koka potatisen samtidigt.  
  • Servera fiskgratängen med kokt potatis.

Näring per portion

Energi 590 kcal

Protein 51 g

Kolhydrater 49 g

Fett 19 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)