Du behöver (4 portioner):
4 kycklingfiléer (150 g rå vikt/st)
240 g okokt fullkornsris (2,8 dl)
1 burk (200 g) färskost lätt smaksatt med vitlök/örter (alt. naturell)
1 burk (120 g) soltorkade tomater (strimlade/avrunna)
2 morötter
1 rödlök
1 paprika
4 vitlöksklyftor
Andra grönsaker man gillar exempel: tomat, aubergine, zucchini, blomkål m.m.
1 msk olivolja + 2 tsk till stekning
1 tsk timjan (alt ett par kvistar färsk timjan)
Salt/peppar
Gör så här:
Koka riset enligt förpackningen. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingfiléerna snabbt tills de fått fin färg. Salta/peppra. Låt svalna nån minut. Blanda färskost och soltorkade tomater. Gör ett snitt i varje kycklingfilé och fyll dem med röran. Lägg i en ugnsfast form. Hacka grönsaker (låt vitlöksklyftorna vara hela) och lägg i en bunke. Häll i 1 msk olja samt salt/peppar/timjan och rör runt. Häll över i den ugnsfasta formen med kycklingen och ställ in i ugnen (200 grader) i ca 15-20 minuter. Håll lite koll så kycklingen inte blir torr. Ett alternativ som gör maträtten extra saftig är att tillaga kyckling och grönsaker i en stekpåse. Häll lite sky från kycklingen över riset. Servera den färskostfyllda kycklingen med grönsaker och ris.
Näringsinnehåll per portion: 570 Kcal
Protein 47,5 g
Kolhydrat 60 g
13 g fett