Våra recept

Fish tacos med avokado och mangosalsa

Ladda ner som pdf

Du behöver (4 port)

600 g vit fisk

8 tortillabröd storlek small

Kryddor t.ex. paprikapulver, spiskummin, chilipulver, salt/peppar

Avokado/mangosalsa

250 g frusen mango i tärningar (tinas upp)

2 avokado

1 liten rödlök

1 lime

1 färsk chili

2 tomater

100 g gurka

1 näve koriander (valfritt)

Vitlökssås

2 dl naturell kvarg + lite vatten

1 vitlöksklyfta

1-2 tsk honung + lite lime  

salt/peppar

  • Börja med avokado/mangosalsan. Finhacka rödlök, tärna gurka, tomat, avokado. Finhacka chili (mängd efter smak) och koriander. Blanda mango med övriga ingredienser i en skål. Pressa över lime, smaka av med salt och peppar.
  • Skär fisken kuber. Gnugga i kryddor och stek på medelhög värme i några minuter.
  • Blanda ingredienser till vitlökssåsen. Späd kvarg med 2-3 msk vatten om konsistensen blir för fast.
  • Fyll tortillabröden med fisk, avokado/mangosalsa. Toppa med vitlökssås.

Näringsinnehåll per portion

Energi 510 kcal

Protein 42 g

Kolhydrater 47 g

Fett 16 g


Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)