Våra recept

Fiskburgare med äppelcoleslaw

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

600 g torskfilé

1 ägg

1 msk ströbröd

2 msk pressad citron

1 msk dijonsenap

Kryddor: salt, peppar, chili

8 hamburgerbröd (fullkorn)

alt. surdegsbröd (tex Fazer)

Äpplecoleslaw

1/4 litet vitkålshuvud (250 g)

2 äpple, 1 morot

1 msk vitvinsvinäger

1 msk lättmajonnäs

1 msk dijonsenap

1 dl kvarg

Extra tillbehör:

1 msk lättmajonnäs/portion + valfria grönsaker

Gör så här:

  • Mixa torsk, ägg, ströbröd, citronsaft, 1 msk dijonsenap, chilipulver (1 krm), salt (1/2 tsk) och peppar (1 krm). Forma till 8 små fiskburgare.
  • Riv eller hyvla vitkål, riv morot och äpple. Blanda med 1 msk lättmajonnäs, 1 msk dijonsenap, vitvinsvinäger och kvarg. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek burgarna i 1 tsk rapsolja, ca 5 min per sida. Bred ett tunt lager lättmajonnäs på hamburgerbrödet. Lägg på burgarna på brödet och tillsätt de tillbehör du önskar. Servera med äppelcoleslaw.

Näringsinnehåll per portion: 610 Kcal

Protein 45 g, Kolhydrat 73 g, Fett 12 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)