Du behöver (4 portioner )
600 g torsk eller annan vit fisk
65 g babyspenat (1 liten påse)
5 dl Milda mat 4 %
2 msk fiskfond
3 msk pressad citron
1-2 krm vitpeppar
200 g färskost lätt
2 msk riven pepparrot
Tillbehör
3,2 dl (ca 200 g) okokt mathavre
250 g cocktailtomater
100 g fryst majs
Gör så här:
- Tina fisken om den inte redan är tinad
- Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn
- Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med bladspenat.
- Blanda ihop Milda mat, fiskfond, pressad citron och vitpeppar. Häll över fisken.
- Blanda färskost och riven pepparrot till en kräm. Klicka över och fördela så det blir ett täcke över fisken.
- Sätt in i ugnen ca 25 min tills fisken är genomlagad. Koka under tiden mathavren, häll i majsen när det återstår 2-3 minuter av koktiden. Dela cocktailtomaterna och blanda med mathavre och majs.
- Servera fiskgratängen med mathavren.
Näringsinnehåll per portion
Energi 550 kcal
Protein 45 g
Kolhydrater 46 g
Fett 18,5 g