Våra recept

Fiskgratäng med spenat och pepparrotstäcke

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 portioner )

600 g torsk eller annan vit fisk

65 g babyspenat (1 liten påse)

5 dl Milda mat 4 %

2 msk fiskfond

3 msk pressad citron

1-2 krm vitpeppar

200 g färskost lätt

2 msk riven pepparrot

Tillbehör

3,2 dl (ca 200 g) okokt mathavre

250 g cocktailtomater

100 g fryst majs

Gör så här:

  • Tina fisken om den inte redan är tinad
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn
  • Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med bladspenat.
  • Blanda ihop Milda mat, fiskfond, pressad citron och vitpeppar. Häll över fisken.
  • Blanda färskost och riven pepparrot till en kräm. Klicka över och fördela så det blir ett täcke över fisken.
  • Sätt in i ugnen ca 25 min tills fisken är genomlagad. Koka under tiden mathavren, häll i majsen när det återstår 2-3 minuter av koktiden. Dela cocktailtomaterna och blanda med mathavre och majs.
  • Servera fiskgratängen med mathavren.

Näringsinnehåll per portion

Energi 550 kcal

Protein 45 g

Kolhydrater 46 g  

Fett 18,5 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)