Våra recept

Grekisk köttgryta med rotfrukter

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

600 grytbitar av nötkött

1000 g krossade tomater

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

3 morötter

2 palsternackor

3 msk oxfond

2 tsk sojasås

2 msk balsamvinäger

2 tsk torkad oregano

2 kanelstänger

2-3 lagerblad

1 dl syltlök

1/2 msk rapsolja (till stekning)

Ugnsrostad potatis

800 g potatis

1 msk rapsolja

Kryddor: salt/peppar/örtagårdskrydda

Gör så här:

  • Skär grytbitarna i 2 cm stora bitar och bryn i lite olja
  • Skala och skiva lök, pressa vitlök och stek med köttet.
  • Häll i krossade tomater, oxfond, sojasås, oregano, kanelstänger och lagerblad. Låt grytan småkoka i cirka 1,5 h-2 h. Kolla grytan efter halva tiden och tillsätt 2-3 dl vatten.  
  • Skala och slanta morot och palsternacka. Lägg i grytan och låt koka med ytterligare ca 20-30 minuter till bitarna är mjuka. Tillsätt balsamvinäger och syltlök mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
  • Gör i ordning ugnsrostad potatis. Skiva potatisen. Lägg på en plåt. Ringla över olja och kryddor. Rosta på 225 grader ca 40 minuter.
  • Servera köttgrytan med ugnsrostad potatis och gärna en god sallad till.

Näringsinnehåll per portion

Energi 560 kcal

Protein 40 g  

Kolhydrater 55 g  

Fett 17 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)