Våra recept

Halloumipanerad kyckling med sötpotatis, grönsaker och dippsås

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

Halloumipanerad kyckling

200 g halloumi

500 g kycklingfilé

2 ägg

2 msk sesamfrö

Svartpeppar, paprikapulver, timjan

Tillbehör

600 g sötpotatis

1 msk rapsolja

4 morötter

1 gurka

200 g cocktailtomater

Dippsås

2 dl grekisk yoghurt 0 %

0,5 dl sweet chilisås

salt & curry efter smak

Lite vatten att späda ut med

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn.
  • Förberedelse: Riv halloumi fint på rivjärn. Blanda med sesamfrö, ca 1 tsk paprikapulver och 2 tsk timjan. Häll upp blandningen på en stor tallrik. Ställ åt sidan.
  • Dela sötpotatis till "strips" eller annan form. Blanda med rapsolja, salt, peppar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  • Skär kycklingfiléerna i ca 3 cm stora bitar och peppra.
  • Vispa ihop äggen i en skål. Doppa kycklingbitarna först i de uppvispade äggen och sen i halloumiblandningen.
  • Lägg bitarna på ett ugnsgaller. Ställ in i ugnen över sötpotatisen ca 20 minuter (lägg en bakpappersklädd plåt under som fångar upp droppar). Byt plats på sötpotatis och kyckling så båda hinner få fin färg.
  • Skär upp grönsaker. Blanda dippsåsen.
  • Servera halloumipanerad kyckling med sötpotatis, grönsaker och dippsås.

Näringsinnehåll per portion:

Energi 590 kcal

Protein 53 g

Fett 19 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)