Du behöver (4 port)
Halloumipanerad kyckling
200 g halloumi
500 g kycklingfilé
2 ägg
2 msk sesamfrö
Svartpeppar, paprikapulver, timjan
Tillbehör
600 g sötpotatis
1 msk rapsolja
4 morötter
1 gurka
200 g cocktailtomater
Dippsås
2 dl grekisk yoghurt 0 %
0,5 dl sweet chilisås
salt & curry efter smak
Lite vatten att späda ut med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn.
- Förberedelse: Riv halloumi fint på rivjärn. Blanda med sesamfrö, ca 1 tsk paprikapulver och 2 tsk timjan. Häll upp blandningen på en stor tallrik. Ställ åt sidan.
- Dela sötpotatis till "strips" eller annan form. Blanda med rapsolja, salt, peppar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i ca 3 cm stora bitar och peppra.
- Vispa ihop äggen i en skål. Doppa kycklingbitarna först i de uppvispade äggen och sen i halloumiblandningen.
- Lägg bitarna på ett ugnsgaller. Ställ in i ugnen över sötpotatisen ca 20 minuter (lägg en bakpappersklädd plåt under som fångar upp droppar). Byt plats på sötpotatis och kyckling så båda hinner få fin färg.
- Skär upp grönsaker. Blanda dippsåsen.
- Servera halloumipanerad kyckling med sötpotatis, grönsaker och dippsås.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 590 kcal
Protein 53 g
Fett 19 g