Våra recept

Halloumipytt med rödbetskräm

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

400 g halloumi

800 g potatis

4 morötter

1 lök

1 msk rapsolja att steka i

3 dl naturell kvarg (0,2 %) + evt. 2-3 msk vatten

2 förkokta rödbetor (alt 1-2 dl inlagda rödbetor)

1 tsk honung.

salt/peppar

Örtkryddor: rosmarin/timjan

Gör så här:

  • Tärna potatis och morot till mindre bitar. Koka i några minuter tills bitarna är mjuka.
  • Låt rinna av i ett durkslag.
  • Skala och hacka löken.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, potatis och morot (stek i omgångar alt. i två stekpannor). Häll av på ett fat.
  • Tärna halloumi och stek gyllenbrun. Häll tillbaka potatisblandningen och rör runt. Smaka av med salt/peppar.
  • Hacka rödbetorna och blanda med kvarg, honung, salt/peppar och örtkryddor. Späd evt. med lite vatten till önskad konsistens.
  • Servera halloumipytten med rödbetskräm.

Näringsinnehåll per portion:  Kcal 610

Protein 37 g, Kolhydrater 48 g, Fett 23 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)