Du behöver (4 port)
400 g halloumi
800 g potatis
4 morötter
1 lök
1 msk rapsolja att steka i
3 dl naturell kvarg (0,2 %) + evt. 2-3 msk vatten
2 förkokta rödbetor (alt 1-2 dl inlagda rödbetor)
1 tsk honung.
salt/peppar
Örtkryddor: rosmarin/timjan
Gör så här:
- Tärna potatis och morot till mindre bitar. Koka i några minuter tills bitarna är mjuka.
- Låt rinna av i ett durkslag.
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, potatis och morot (stek i omgångar alt. i två stekpannor). Häll av på ett fat.
- Tärna halloumi och stek gyllenbrun. Häll tillbaka potatisblandningen och rör runt. Smaka av med salt/peppar.
- Hacka rödbetorna och blanda med kvarg, honung, salt/peppar och örtkryddor. Späd evt. med lite vatten till önskad konsistens.
- Servera halloumipytten med rödbetskräm.
Näringsinnehåll per portion: Kcal 610
Protein 37 g, Kolhydrater 48 g, Fett 23 g