Våra recept

Havrerisotto med hasselnötter och rostade rödbetor

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

3 dl havreris

1 tetrapack stora vita bönor

250 g färska champinjoner

2 st scharlottenlök

2 vitlöksklyftor

2 dl vitt matlagningsvin

1 tärning grönsaksbuljong + 3-5 dl vatten

2 dl riven parmesanost

4 st förkokta rödbetor (200 g)

2 tsk torkad timjan

1 liten påse rucola (65 g)

0,8 dl (50 g) hasselnötter

2,5 msk flytande smör & rapsolja  

Salt/Svartpeppar

Gör så här:

  • Koka havreriset 2-3 min kortare än anvisningen på förpackningen och skölj sen i kallt vatten.
  • Hacka och fräs lök och vitlök i lite flytande matfettsblandning. Tillsätt skivade champinjoner och stek tills de är gyllenbruna. Koka upp buljongen, ställ åt sidan.
  • Tillsätt havreriset och matlagningsvinet och låt koka ihop. Häll på buljong i omgångar och låt koka ihop, rör runt och späd med  buljong när det tjocknar.
  • Skiva rödbetorna i tunna skivor medan havreriset kokar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och pensla med flytande smör & rapsolja. Krydda med timjan, salt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min
  • Blanda i bönor i havrerisotton, krydda med timjan. Rör i riven parmesanost. Smaka av och krydda evt. mer.
  • Rosta hasselnötterna några minuter i en torr stekpanna.
  • Servera havrerisotto med rucola. Toppa med rostade hasselnötter och rödbetor.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 530

Protein 24 g

Kolhydrater 47 g

Fett 24 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)