Du behöver (4 portioner)
4 laxfiléer (500 g)
1,5 msk honung
2 msk balsamvinäger
1 citron (2 msk saft+ skivor)
Rotfrukter
500 g potatis
150 g morötter (ca 2 st)
150 g palsternacka
100 g rödbeta
1 gul lök
1 msk olivolja
Salt/peppar
Getostkräm
1/2 paket getost (80 g)
2 naturell kvarg 0,2 % + lite vatten
0,5 msk honung
1-2 tsk rosmarin
salt/peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba rotfrukterna vid behov. Hacka samtliga rotfrukter i jämnstora bitar.
- Lägg rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och peppra.
- Sätt in i ugnen i 25 minuter
- Lägg laxen i en ugnssäker form.
- Blanda honung, balsamvinäger, 1 msk vatten, 2 msk citronsaft, salt och peppar. Häll över laxen och lägg några skivor citron ovanpå.
- När rotfrukterna har varit inne i 25 minuter ställer du även in laxen tillsammans med rotfrukterna och fortsätt laga i ugnen ytterligare 15 minuter.
- Blanda ingredienser till getostkräm. Tillsätt evt. lite vatten om den blir för tjock. Servera med en sallad. .
Näringsinnehåll per portion
600 Kcal
Protein 38 g
Kolhydrat 43,5 g
Fett 29 g