Våra recept

Honungslax med getostkräm och rotfrukter i ugn

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 portioner)

4 laxfiléer (500 g)

1,5 msk honung

2 msk balsamvinäger

1 citron (2 msk saft+ skivor)

Rotfrukter

500 g potatis

150 g morötter (ca 2 st)

150 g palsternacka

100 g rödbeta

1 gul lök

1 msk olivolja

Salt/peppar

Getostkräm

1/2 paket getost (80 g)

2 naturell kvarg 0,2 % + lite vatten

0,5 msk honung

1-2 tsk rosmarin

salt/peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba rotfrukterna vid behov.  Hacka samtliga rotfrukter i jämnstora bitar.
  • Lägg rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  • Sätt in i ugnen i 25 minuter
  • Lägg laxen i en ugnssäker form.
  • Blanda honung, balsamvinäger, 1 msk vatten, 2 msk citronsaft, salt och peppar. Häll över laxen och lägg några skivor citron ovanpå.
  • När rotfrukterna har varit inne i 25 minuter ställer du även in laxen tillsammans med rotfrukterna och fortsätt laga i ugnen ytterligare 15 minuter.
  • Blanda ingredienser till getostkräm. Tillsätt evt. lite vatten om den blir för tjock. Servera med en sallad. .

Näringsinnehåll per portion

600 Kcal

Protein 38 g

Kolhydrat 43,5 g

Fett 29 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)