Du behöver (1 portion)
1 grovt libabröd
100 g kycklingkebab (färdig/fryst)
50 g Felix grill/kebabsås (går bra med annan tomatsås)
50 g (1 dl) riven mager ost 12 %
Pizzakrydda/Oregano
Tomat/gurka/rödlök/feferoni/sallad
Ev. 1-2 msk ajvar relish att toppa med
Vitlökssås
1 dl grekisk yoghurt 0 %
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk vitvinsvinäger
salt/peppar
Evt lite chilipulver
1-2 msk vatten
Gör så här:
- Börja med att steka kebabköttet enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ihop alla ingredienser till vitlökssåsen.
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn).
- Bred grill/kebabsås på libabrödet. Strö över riven ost och lite pizzakrydda. Grädda i ugn ca 5-6 minuter tills osten smält.
- Skiva under tiden lite rödlök, tomat, och gurka.
- Ta ut pizzan och lägg på det färdiga kebabköttet och grönsaker.
- Ringla över vitlökssås. Klicka ev. på lite ajvar.
- Servera gärna med en god pizzasallad (se receptbanken för tips).
Näringsinnehåll per portion:
Energi 605 kcal
Protein 51 g
Kolhydrater 63 g
Fett 16 g