Våra recept

Koreansk nudelwok med kycklingfärs

Ladda ner som pdf

Du behöver (4 port)

600 g kycklingfärs

1 paket äggnudlar (4 portioner, 250 g okokt)

300 g morötter (ca 4 st)

1 röd paprika

1 förpackning salladslök (125 g)

3 cm färsk ingefära

chiliflakes efter smak

1/2-1 lime (till servering)

2 tsk sesamolja (till stekning)

Evt. lite salt

woksås

3 vitlöksklyftor

saften från 1/2 lime

4 msk sojasås

1 tsk sesamolja

2 msk honung

2 dl vatten

Gör så här:

  • Blanda ingredienserna till woksåsen.
  • Skär den vita delen av salladslöken i  cm stora bitar. Finstrimla den övre gröna delen av salladslöken. Skala och finhacka ingefära. Riv morötter och strimla röd paprika.
  • Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  • Hetta upp sesamolja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingfärs till den är genomstekt. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, paprika, den vita delen av salladslöken och morot. Stek ytterligare några minuter.
  • Blanda ner woksåsen och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med salt och chili flakes.
  • Dela limen. Strö den gröna delen av salladslöken över woken och servera med  limeklyfta.  

Näringsinnehåll per portion:

Energi 530 kcal  

Protein 37 g  

Kolhydrater 63 g  

Fett 13 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)