Du behöver (4 port)
600 g kycklingfärs
1 paket äggnudlar (4 portioner, 250 g okokt)
300 g morötter (ca 4 st)
1 röd paprika
1 förpackning salladslök (125 g)
3 cm färsk ingefära
chiliflakes efter smak
1/2-1 lime (till servering)
2 tsk sesamolja (till stekning)
Evt. lite salt
woksås
3 vitlöksklyftor
saften från 1/2 lime
4 msk sojasås
1 tsk sesamolja
2 msk honung
2 dl vatten
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till woksåsen.
- Skär den vita delen av salladslöken i cm stora bitar. Finstrimla den övre gröna delen av salladslöken. Skala och finhacka ingefära. Riv morötter och strimla röd paprika.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Hetta upp sesamolja i en wok eller stekpanna. Stek kycklingfärs till den är genomstekt. Krydda med lite salt. Tillsätt ingefära, paprika, den vita delen av salladslöken och morot. Stek ytterligare några minuter.
- Blanda ner woksåsen och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med salt och chili flakes.
- Dela limen. Strö den gröna delen av salladslöken över woken och servera med limeklyfta.
Näringsinnehåll per portion:
Energi 530 kcal
Protein 37 g
Kolhydrater 63 g
Fett 13 g