Våra recept

Kött med klyftpotatis, smal bearnaisesås och vitlöksstekta haricotsverts

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

600 g magert nöt eller fläskkött (t.ex. rostbiff, ryggbiff, oxfilé, fläskfilé, kotlett)

800 g potatis

500 g haricotsverts (frysta, upptinade)

1-2 vitlöksklyftor

salt/peppar

1 msk flytande smör & rapsolja (färdig matfettsblandning)

Smal bearnaisesås

2 dl minifraiche (5 %)

2 äggulor

1/2 tärning grönsaksbuljong

1/2-1 msk torkad dragon

salt/vitpeppar

1-2 tsk vitvinsvinäger  

Gör så här:

  • Börja med klyftpotatisen. Om skalet är fint behöver potatisen inte skalas, bara skölj och dela. Blanda med 1 msk flytande smör & rapsolja. Krydda med salt/peppar och andra valfria kryddor (Tips! Örtagårdkrydda passar bra). Lägg på en bakplåtsklädd plåt och tillaga på 200 grader varmluftsugn, ca 30-35 min.
  • Värm upp minifraiche under omrörning och lägg i buljongtärningen. Låt puttra på låg värme tills buljongen löst sig. Sänk värmen till 1:-2:an och vispa ner äggulor och kryddor.  Värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna lite. Rör hela tiden. Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Stek haricotsverts på medelhög värme tillsammans med vitlök.
  • Krydda och stek köttet på båda sidor några minuter. Ett tips är att ha ugnen på och eftersteka köttet några minuter i 175 grader ugn.
  • Servera kött med klyftpotatis, haricotsverts och bearnaisesås.

Näringsinnehåll per portion:  

Kcal 450

Protein 41 g

Kolhydrater 38 g

Fett 12 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)