Våra recept

Krämig pasta med kräftstjärtar och zucchini

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 portioner)

280 g fullkornspasta eller bönpasta (okokt)

500 g kräftstjärtar (880 g i lake) + 1 dl kräftspad

1 medelstor zucchini (ca 400 g)

200 g cocktailtomater

1 msk hummerfond

2,5 dl matlagningsgrädde 15 %

1/2 burk (100 g) naturell färskost (11-15 %)

1 gul lök

2 klyftor vitlök

2 msk citronsaft

Hackad dill

salt/vitpeppar

1 msk rapsolja till stekning

Gör så här:

  • Finhacka lök samt tärna zucchini i mindre bitar (ca 1 cm).
  • Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  • Stek lök, vitlök och zucchini i rapsolja till de får färg, sänk värmen något.
  • Häll i matlagningsgrädde, hummerfond, citronsaft och färskost i stekpannan. Tillsätt 1 dl av kräftspadet. Låt puttra några minuter tills zucchinin blir mjuk (men inte mosig).
  • Dela på tomaterna och låt koka med i stekpannan. Tillsätt dill och vitpeppar och evt. lite salt.
  • Häll såsen över pastan och rör runt.
  • Rör ner kräftstjärtar och låt det bli varmt (får inte koka).
  • Toppa med lite färsk dill.

Näringsinnehåll per portion: 560 Kcal

Protein 35,5 g

Kolhydrater 59 g

Fett 19 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)