Du behöver (4 portioner)
280 g fullkornspasta eller bönpasta (okokt)
500 g kräftstjärtar (880 g i lake) + 1 dl kräftspad
1 medelstor zucchini (ca 400 g)
200 g cocktailtomater
1 msk hummerfond
2,5 dl matlagningsgrädde 15 %
1/2 burk (100 g) naturell färskost (11-15 %)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk citronsaft
Hackad dill
salt/vitpeppar
1 msk rapsolja till stekning
Gör så här:
- Finhacka lök samt tärna zucchini i mindre bitar (ca 1 cm).
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Stek lök, vitlök och zucchini i rapsolja till de får färg, sänk värmen något.
- Häll i matlagningsgrädde, hummerfond, citronsaft och färskost i stekpannan. Tillsätt 1 dl av kräftspadet. Låt puttra några minuter tills zucchinin blir mjuk (men inte mosig).
- Dela på tomaterna och låt koka med i stekpannan. Tillsätt dill och vitpeppar och evt. lite salt.
- Häll såsen över pastan och rör runt.
- Rör ner kräftstjärtar och låt det bli varmt (får inte koka).
- Toppa med lite färsk dill.
Näringsinnehåll per portion: 560 Kcal
Protein 35,5 g
Kolhydrater 59 g
Fett 19 g