Våra recept

Kycklingkebab med lättsyrad rödkål och tahinisås

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

600 g kycklinglårfilé + kebabkrydda ( alt. färdig kycklingkebab)

4 stora pitabröd

Grönsaker man gillar exempel: gurka, tomat, sallad, feferoni, färsk persilja.

Lättsyrad rödkål

300 g rödkål

1/2 msk salt

1 tsk ättiksprit

2 tsk sötströ/socker

Tahinisås

3 msk tahini

3 msk pressad citron

1 msk honung

0,75 dl vatten

salt/peppar

Gör så här:

  • Strimla rödkålen så tunt det går, exempel med mandolin, osthyvel eller med matberedare.
  • Massera in saltet och låt stå 5 min. Skölj sen av saltet noga. Häll på ättika och sötströ/socker och rör runt.
  • Blanda ihop alla ingredienser till tahinisåsen.
  • Strimla och stek kycklinglårfilé och krydda med kebabkrydda, salt och peppar (alternativ stek färdig kycklingkebab).
  • Värm pitabröden i ugn.
  • Dela pitabröden på mitten och fyll varje del med kycklingkebab, grönsaker, syrad rödkål och tahinidressing.

Näringsinnehåll per portion: 575 kcal

Protein 34 g

Kolhydrater 62,5 g

Fett 20 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)