Du behöver (4 port)
600 g kycklinglårfilé + kebabkrydda ( alt. färdig kycklingkebab)
4 stora pitabröd
Grönsaker man gillar exempel: gurka, tomat, sallad, feferoni, färsk persilja.
Lättsyrad rödkål
300 g rödkål
1/2 msk salt
1 tsk ättiksprit
2 tsk sötströ/socker
Tahinisås
3 msk tahini
3 msk pressad citron
1 msk honung
0,75 dl vatten
salt/peppar
Gör så här:
- Strimla rödkålen så tunt det går, exempel med mandolin, osthyvel eller med matberedare.
- Massera in saltet och låt stå 5 min. Skölj sen av saltet noga. Häll på ättika och sötströ/socker och rör runt.
- Blanda ihop alla ingredienser till tahinisåsen.
- Strimla och stek kycklinglårfilé och krydda med kebabkrydda, salt och peppar (alternativ stek färdig kycklingkebab).
- Värm pitabröden i ugn.
- Dela pitabröden på mitten och fyll varje del med kycklingkebab, grönsaker, syrad rödkål och tahinidressing.
Näringsinnehåll per portion: 575 kcal
Protein 34 g
Kolhydrater 62,5 g
Fett 20 g