Våra recept

Kycklingköttbullar i röd curry

Ladda ner som pdf

Du behöver (4 port)

Kycklingköttbullar

600 g kycklingfärs

2 msk riven ingefära

2 msk kycklingfond

1/2-1 msk fisksås

1 ägg

1 liten gul lök - finhackad

2 tsk röd currypasta

Grytan

1 lök (gul eller röd) + 2-3 vitlöksklyftor

4 dl kokosmjölk lätt

1/2-1 spetskålshuvud

200 g (3 dl) broccoli (färsk eller fryst)

2-3 tsk röd currypasta

1 msk kycklingfond

1-2 msk riven ingefära

Ev. lite färsk koriander

200 g (2,4 dl) okokt basmatiris till servering

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser till kycklingköttbullarna. Rulla till bollar. Smeten är rätt kletigt, det underlättar att blöta händerna med vatten när man rullar. Bollarna blir kanske inte så runda och fina men goda ändå. Stek i ca 1 msk rapsolja tills de är helt genomstekta. Ställ åt sidan.
  • Hacka lök och vitlök och fräs i en stor panna. Skär spetskål i strimlor. Stek några minuter tills kålen mjuknar.
  • Häll på kokosmjölk. Blanda i röd currypasta, kycklingfond och riven ingefära. Lägg i broccoli och blanda runt.
  • Tillsätt kycklingköttbullarna och låt allt puttra tillsammans i ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.
  • Koka riset enligt instruktioner på förpackning.
  • Servera kycklingköttbullar i röd curry med ris. Toppa ev. med färsk koriander.
  • Den här grytan är perfekt för storkok. Bilden visar dubbel sats.

Näringsinnehåll per portion:

Energi 585 kcal

Protein 42 g

Kolhydrater 51 g

Fett 22 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)