Våra recept

Kycklingköttbullar med potatis-och blomkålsmos

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

600 g kycklingfärs

1 gul lök

1 ägg

1,5 msk senap

1 msk kycklingfond

1 msk olja till stekning

Kryddor: 1/2 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 krm peppar, 1 tsk timjan

Potatis/blomkålsmos

800 g mjölig potatis

400 g blomkål (färsk eller fryst)

1,5 dl mjölk

1 ägg

2 msk flytande smör/rapsolja (färdig matfettsblandning)

salt/peppar

Tillbehör: 2 dl gröna ärtor, sockerfri lingonsylt

Gör så här:

  • Skala potatis och dela i bitar.
  • Finhacka löken. Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Blöt dina händer lite och rulla smeten till bollar.
  • Stek köttbullarna i omgångar på medelhög värme.
  • Koka potatis. När det återstår cirka 5-10 minuter kvar på koktiden kan du lägga i blomkålen i samma kastrull.
  • Häll av kokvattnet. Mosa potatis och blomkål. Blanda i resten av ingredienser till moset. Smaka av och krydda mer vid behov.
  • Servera köttbullar och mos med ärtor och lingonsylt.

     

Näringsinnehåll per portion: 580 Kcal

Protein 42 g, Kolhydrater 46 g, Fett 24 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)