Våra recept

Kycklingwok med jordnöt-och limesås

Ladda ner som pdf

Du behöver (4 port)

500 kycklinglårfilé eller bröstfilé

4 portioner (1 paket) äggnudlar

200 g rödkål eller vitkål (ca 1/4 litet huvud)

1 röd spetapaprika (går bra med vanlig paprika)

2 morötter

1 krm salt

1 lime till servering

Ev. lite jordnötter att toppa med

Jordnöt-och limesås

3 msk jordnötssmör

3 msk sweet chilisås

saften från 1 lime

1/2 msk sojasås

1 msk rapsolja

ca 3-4 msk vatten

Gör så här:

  • Koka nudlarna. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
  • Strimla kycklingen i mindre bitar. Peppra och salta med lite salt. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna. Stek kycklingen gyllenbrun på medelhög/hög värme.
  • Skär rödkål och paprika i tunna strimlor, skala och riv morötter grovt. Sänk värmen och blanda ner grönsakerna i pannan. Låt steka i cirka 5 minuter.
  • Blanda ner nudlarna och lime/jordnötssåsen (spara ev. lite att toppa med vid serveringen).
  • Servera kycklingwok med limeklyftor, toppa med lite sås och ev. lite jordnötter.

Näring per portion

Energi 600 kcal

Protein 49 g

Kolhydrater 55 g

Fett 19 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)