Du behöver (4 port)
500 kycklinglårfilé eller bröstfilé
4 portioner (1 paket) äggnudlar
200 g rödkål eller vitkål (ca 1/4 litet huvud)
1 röd spetapaprika (går bra med vanlig paprika)
2 morötter
1 krm salt
1 lime till servering
Ev. lite jordnötter att toppa med
Jordnöt-och limesås
3 msk jordnötssmör
3 msk sweet chilisås
saften från 1 lime
1/2 msk sojasås
1 msk rapsolja
ca 3-4 msk vatten
Gör så här:
- Koka nudlarna. Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
- Strimla kycklingen i mindre bitar. Peppra och salta med lite salt. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna. Stek kycklingen gyllenbrun på medelhög/hög värme.
- Skär rödkål och paprika i tunna strimlor, skala och riv morötter grovt. Sänk värmen och blanda ner grönsakerna i pannan. Låt steka i cirka 5 minuter.
- Blanda ner nudlarna och lime/jordnötssåsen (spara ev. lite att toppa med vid serveringen).
- Servera kycklingwok med limeklyftor, toppa med lite sås och ev. lite jordnötter.
Näring per portion
Energi 600 kcal
Protein 49 g
Kolhydrater 55 g
Fett 19 g