Våra recept

Lasagne med röda linser, keso och spenat

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

12 lasagneplattor (gärna fullkorn)

2 tetrapack röda linser

500 g keso (1,5 %)

200 g babyspenat

800 g krossade tomater

2 morötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk balsamvinäger

1 msk tomatpuré

1 tärning grönsaksbuljong

2 msk örtkryddor (basilika/oregano)

150 g (3 dl) riven mager ost 12 %

salt/peppar

1 msk rapsolja till stekning

Gör så här:

  • Skala lök och finhacka. Skala och riv morötterna.
  • Hetta upp en stor gryta och stek lök. Pressa i vitlök.
  • Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, balsamvinäger, grönsaksbuljong och kryddor.
  • Tillsätt babyspenat och keso och rör runt.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram en ugnsfast form. Varva röran med lasagneplattor, Börja och avsluta med röran.
  • Toppa med riven ost.
  • Grädda 25-30 min i ugnen.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal 580

Protein 45 g

Kolhydrat 68 g

Fett 11 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)