Du behöver (4 portioner)
500 g nötfärs (max 12 % fett).
12 lasagneplattor
1 medelstor zucchini - finhackad
1 paprika - finhackad
1 gul lök -finhackad
3 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2-3 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1 tsk timjan
1 tsk oregano
2,5 dl keso (1,5 %)
1 förpackning mozzarella (125 g)
1 msk olja till stekning
salt & peppar
Gör så här:
- Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme
- Stek lök och vitlök någon minut. Lägg sedan i köttfärs, hackad zucchini och paprika och stek 8-10 min.
- Rör ner krossade tomater, tomatpuré, vatten, salt, peppar, köttbuljong, timjan och oregano.
- Bryt lasagneplattorna i smådelar och tryck ner dem bland köttfärsblandningen. Se till att de är täckta.
- Sänk värmen något och lägg på ett lock.
- Låt koka cirka 25-30 min. Rör runt var 10:e min för att förhindra att plattorna bränner fast i botten.
- Lyft bort locket och rör ner keso. Salta och peppra. Riv eller bryt loss bitar av mozzarella och toppa med. Tillaga 5 minuter under lock innan servering.
Näring per portion: 600 Kcal
Protein 43,5 g
Kolhydrater 47 g
Fett 25 g