Våra recept

Lättlagad lasagne i stekpanna

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 portioner)

500 g nötfärs (max 12 % fett).

12 lasagneplattor

1 medelstor zucchini - finhackad

1 paprika - finhackad

1 gul lök -finhackad

3 vitlöksklyftor

500 g krossade tomater

3 msk tomatpuré

2-3 dl vatten

1 tärning köttbuljong

1 tsk timjan

1 tsk oregano

2,5 dl keso (1,5 %)

1 förpackning mozzarella (125 g)

1 msk olja till stekning

salt & peppar

Gör så här:

  • Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme
  • Stek lök och vitlök någon minut. Lägg sedan i köttfärs, hackad zucchini och paprika och stek 8-10 min.
  • Rör ner krossade tomater, tomatpuré, vatten, salt, peppar, köttbuljong, timjan och oregano.
  • Bryt lasagneplattorna i smådelar och tryck ner dem bland köttfärsblandningen. Se till att de är täckta.
  • Sänk värmen något och lägg på ett lock.
  • Låt koka cirka 25-30 min. Rör runt var 10:e min för att förhindra att plattorna bränner fast i botten.
  • Lyft bort locket och rör ner keso. Salta och peppra. Riv eller bryt loss bitar av mozzarella och toppa med. Tillaga 5 minuter under lock innan servering.  

Näring per portion: 600 Kcal

Protein 43,5 g

Kolhydrater 47 g

Fett 25 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)