Våra recept

Lyxig lax och skaldjursgryta med saffran

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

300 g lax

200 g skalade räkor

10-15 st blåmusslor

800 g potatis

2-3 morötter

1 liten purjolök

250 g cocktailtomater

2 vitlöksklyftor

2,5 dl matlagningsvin

1 tärning fiskbuljong + ca 8 dl vatten

2 msk tomatpuré

1 påse saffran (0,5 g)

2,5 dl matlagningsgrädde (15 %)

salt/svartpeppar

2 tsk timjan

2 tsk dragon

1 krm chili

1 msk rapsolja

Gör så här:

  • Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs purjolök och vitlök i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré, saffran och matlagningsvin och låt puttra några minuter.
  • Lägg i potatis, morot. Smula ner buljongtärning, kryddor och häll i vatten. Låt koka på medelhög värme i 10-15 minuter tills potatis och morötter blivit mjuka.
  • Dela på cocktailtomaterna och lägg i. Häll i matlagningsgrädde och rör runt.
  • Skär laxen i mindre kuber. Lägg i och tillaga på svag värme i ca 5 minuter. Lägg i räkor och musslor och rör runt. Låt dem bli varma utan att koka.

Näringsinnehåll per portion:

Kcal  575

Protein 37 g

Kolhydrater 43 g

Fett 26 g  

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)