Du behöver (4 port)
300 g lax
200 g skalade räkor
10-15 st blåmusslor
800 g potatis
2-3 morötter
1 liten purjolök
250 g cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsvin
1 tärning fiskbuljong + ca 8 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 påse saffran (0,5 g)
2,5 dl matlagningsgrädde (15 %)
salt/svartpeppar
2 tsk timjan
2 tsk dragon
1 krm chili
1 msk rapsolja
Gör så här:
- Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.
- Fräs purjolök och vitlök i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré, saffran och matlagningsvin och låt puttra några minuter.
- Lägg i potatis, morot. Smula ner buljongtärning, kryddor och häll i vatten. Låt koka på medelhög värme i 10-15 minuter tills potatis och morötter blivit mjuka.
- Dela på cocktailtomaterna och lägg i. Häll i matlagningsgrädde och rör runt.
- Skär laxen i mindre kuber. Lägg i och tillaga på svag värme i ca 5 minuter. Lägg i räkor och musslor och rör runt. Låt dem bli varma utan att koka.
Näringsinnehåll per portion:
Kcal 575
Protein 37 g
Kolhydrater 43 g
Fett 26 g