Våra recept

Mandelpanerad tork med kokt potatis och dillsås

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

600 g torskfilé

800 g fast potatis

1,5 dl mandelmjöl

2 ägg

3 dl turkisk lättyoghurt (3,5 %)

1 knippe färsk dill

1 citron

400 g fryst broccoli (ca 6 dl)

1 msk flytande smör & rapsolja (färdig matfettsblandning)

salt/peppar

Gör så här: Skala och koka potatisen (alternativt skrubba och låt skalet vara kvar). Skär torsken i portionsbitar och salta och peppra på båda sidorna. Vispa äggen lätt. Häll mandelmjöl på en tallrik. Doppa torsken i äggen och vänd sedan i mandelmjöl. Hetta upp en stekpanna och stek torsken på medelhög värme tills den blir gyllenbrun. Koka broccolin lätt (alternativt lägg den tillsammans med potatisen de sista minuterna). Blanda yoghurt med hackad dill, 2 msk citronsaft, salt och peppar. Servera torsken med potatis, dillsås, broccoli och en klyfta citron.

Näringsinnehåll per portion: 570 Kcal

Protein 48 g

Kolhydrater 47 g

Fett 19 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)