Du behöver (4 port)
Marinerad fläskfilé
600 g fläskfilé
1 msk honung
1,5 msk sojasås
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor - pressade
Svartpeppar, rosmarin, timjan
Pestopotatissallad
1 kg fast potatis
1 dl pesto
250 g sockerärtor
50-100 g ruccula
1 rödlök
200 g tomat
Gör så här:
- Putsa fläskfilén.
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll i en påse och lägg i fläskfilén. Marinera minst 30 min, gärna längre tid.
- Skala potatis (eller skölj och skrubba om skalet är fint). Tärna potatisen och koka tills de mjuknar.
- Låt potatisen svalna något.
- Finhacka rödlök och dela tomater i bitar.
- Blanda potatisen med pesto, rödlök, tomat, rucola och sockerärtor.
- Stek fläskfilén. Låt vila 5-10 min innan den skärs upp.
- Servera fläskfilé med pestopotatisallad
Näringsinnehåll per portion: 590 Kcal
Protein 41 g
Kolhydrater 52 g
Fett 22 g