Våra recept

Marinerad fläskfilé med pestopotatissallad

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

Marinerad fläskfilé

600 g fläskfilé

1 msk honung

1,5 msk sojasås

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor - pressade

Svartpeppar, rosmarin, timjan

Pestopotatissallad

1 kg fast potatis

1 dl pesto

250 g sockerärtor

50-100 g ruccula

1 rödlök

200 g tomat

Gör så här:

  • Putsa fläskfilén.
  • Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll i en påse och lägg i fläskfilén. Marinera minst 30 min, gärna längre tid.  
  • Skala potatis (eller skölj och skrubba om skalet är fint).  Tärna potatisen och koka tills de mjuknar.  
  • Låt potatisen svalna något.
  • Finhacka rödlök och dela tomater i bitar.
  • Blanda potatisen med pesto, rödlök, tomat, rucola och sockerärtor.
  • Stek fläskfilén. Låt vila 5-10 min innan den skärs upp.
  • Servera fläskfilé med pestopotatisallad

Näringsinnehåll per portion: 590 Kcal

Protein 41 g

Kolhydrater 52 g

Fett 22 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)