Du behöver (4 port)
Pajdeg
2 dl grahamnsmjöl
1 dl vetemjöl
0,5 dl olivolja
1,5 dl kvarg (0,2 %)
Fyllning
400 g kycklingfilé
1 lök + 2 vitlöksklyftor
1/2 burk champinjoner
1/2 burk grillad paprika (går bra med 1 vanliga paprika)
1/2 dl svarta oliver
2 dl lätt crème fraiche - Franska örter
3 ägg
2 dl riven ost (12 %)
Kryddor: salt, peppar, oregano, basilika
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till pajdegen. Knåda ihop och låt vila kallt en stund.
- Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajdegen 10 min på 200 grader.
- Skala och hacka lök.
- Skär kycklingen i små bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olivolja tills kycklingen fått färg. Tillsätt champinjonerna.
- Dela grillade paprikan och hacka oliverna. Lägg i pannan och rör runt.
- Häll hela röran i pajskalet.
- Gör äggstanning: Blanda lätt crème fraiche, ägg och kryddor.
- Fördela äggstanningen över kycklingröran. Toppa med riven ost.
- Grädda i ugnen ca 30-35 min.
Näringsinnehåll per portion:
590 Kcal
Protein 47 g
Kolhydrat 38 g
Fett 27 g