Våra recept

Medelhavsinspirerad kycklingpaj

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

Pajdeg

2 dl grahamnsmjöl

1 dl vetemjöl

0,5 dl olivolja

1,5 dl kvarg (0,2 %)

Fyllning

400 g kycklingfilé

1 lök + 2 vitlöksklyftor

1/2 burk champinjoner

1/2 burk grillad paprika (går bra med 1 vanliga paprika)

1/2 dl svarta oliver

2 dl lätt crème fraiche - Franska örter

3 ägg

2 dl riven ost (12 %)

Kryddor: salt, peppar, oregano, basilika

Gör så här:

  • Blanda ingredienserna till pajdegen. Knåda ihop och låt vila kallt en stund.
  • Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajdegen 10 min på 200 grader.
  • Skala och hacka lök.
  • Skär kycklingen i små bitar. Stek kyckling, lök och vitlök i olivolja tills kycklingen fått färg. Tillsätt champinjonerna.
  • Dela grillade paprikan och hacka oliverna. Lägg i pannan och rör runt.  
  • Häll hela röran i pajskalet.
  • Gör äggstanning: Blanda lätt crème fraiche, ägg och kryddor.
  • Fördela äggstanningen över kycklingröran. Toppa med riven ost.
  • Grädda i ugnen ca 30-35 min.

Näringsinnehåll per portion:

590 Kcal

Protein 47 g

Kolhydrat 38 g

Fett 27 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)