Våra recept

Paella med kyckling och räkor

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

3 dl okokt fullkornsris (280 g totalt)

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 dl hönsbuljong (vatten + 1 buljongtärning)

4 kycklingfiléer (150 g st)

200 g skalade räkor (ca 500-700 g med skal)

3 dl (180 g) gröna ärtor

1 röd paprika

2 msk olivolja

1 påse saffran

1 citron

salt/peppar

Gör så här:

  • Skala och hacka lök, paprika och vitlök
  • Stek i 1 msk olivolja. Tillsätt risen (okokt) och rör runt någon minut.
  • Tillsätt hönsbuljong och saffran. Låt koka under lock ca 30 min (eller mer beroende på risets koktid).
  • Skala räkorna om du köpt med skal. Går även bra att använda färdigskalade i lag.
  • Skär kycklingen i småbitar och stek i olja tills de fått fin färg.
  • Blanda ner ärtor, kyckling och räkor.
  • Pressa lite citronsaft och rör runt (spara några klyftor citron att dekorera med).

Näringsinnehåll per portion:

585 Kcal

55 g Protein

61 g Kolhydrat

12 g  Fett

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)