Du behöver (4 port)
3 dl okokt fullkornsris (280 g totalt)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl hönsbuljong (vatten + 1 buljongtärning)
4 kycklingfiléer (150 g st)
200 g skalade räkor (ca 500-700 g med skal)
3 dl (180 g) gröna ärtor
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 påse saffran
1 citron
salt/peppar
Gör så här:
- Skala och hacka lök, paprika och vitlök
- Stek i 1 msk olivolja. Tillsätt risen (okokt) och rör runt någon minut.
- Tillsätt hönsbuljong och saffran. Låt koka under lock ca 30 min (eller mer beroende på risets koktid).
- Skala räkorna om du köpt med skal. Går även bra att använda färdigskalade i lag.
- Skär kycklingen i småbitar och stek i olja tills de fått fin färg.
- Blanda ner ärtor, kyckling och räkor.
- Pressa lite citronsaft och rör runt (spara några klyftor citron att dekorera med).
Näringsinnehåll per portion:
585 Kcal
55 g Protein
61 g Kolhydrat
12 g Fett