Våra recept

Pasta Carbonara

Ladda ner som pdf
Taggar:

240 g (torrvikt) bönpasta eller fullkornspasta)

2 paket kalkonbacon (totalt 220 g)

1 tsk rapsolja till stekning

1 gul lök

2,5 dl matlagningsgrädde 4 % (Milda mat lätt)

4 äggulor

200 g (3 dl) broccoli

120 g (2 dl) gröna ärtor

Rucola (valfri mängd)

60 g (ca 1,5 dl) riven parmesanost

Salt & svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Skär kalkonbacon i tunna strimlor. Stek lök och bacon i lite olja. Vispa ihop äggulor och matlagningsgrädde, salta och peppra. Skär broccoli i mindre bitar. Koka broccoli och ärtor (tips, låt koka sista minuterna med pastan). Häll av pastavattnet (skölj inte pastan, lägg tillbaka i  kastrullen), häll över ägg/gräddblandning, bacon/lök och varma grönsaker. Rör tunt tills allt blandats väl. Häll upp i en stor skål. Lägg i rucola och blanda runt. Riv över parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll per portion: Kcal 515

Protein 32

Kolhydrater 49

Fett 20

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)