240 g (torrvikt) bönpasta eller fullkornspasta)
2 paket kalkonbacon (totalt 220 g)
1 tsk rapsolja till stekning
1 gul lök
2,5 dl matlagningsgrädde 4 % (Milda mat lätt)
4 äggulor
200 g (3 dl) broccoli
120 g (2 dl) gröna ärtor
Rucola (valfri mängd)
60 g (ca 1,5 dl) riven parmesanost
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Skär kalkonbacon i tunna strimlor. Stek lök och bacon i lite olja. Vispa ihop äggulor och matlagningsgrädde, salta och peppra. Skär broccoli i mindre bitar. Koka broccoli och ärtor (tips, låt koka sista minuterna med pastan). Häll av pastavattnet (skölj inte pastan, lägg tillbaka i kastrullen), häll över ägg/gräddblandning, bacon/lök och varma grönsaker. Rör tunt tills allt blandats väl. Häll upp i en stor skål. Lägg i rucola och blanda runt. Riv över parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll per portion: Kcal 515
Protein 32
Kolhydrater 49
Fett 20