Våra recept

Räkor med wokgrönsaker i röd curry

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

500 g räkor (utan skal)

240 g okokt basmatiris (ca 2,8 dl)

1 påse (500 g) wokgrönsaker

1 burk (400 ml) kokosmjölk

1 burk (400 ml) krossade tomater

1 msk fisksås

2 klyftor vitlök

1-2 tsk röd currypasta

1 msk pressad lime/citronsaft

1-2 cm finriven ingefära (alt 1 tsk torkad ingefära)

2 tsk honung

1 msk rapsolja

salt/peppar

Hackad koriander (valfritt)

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek de frysta wokgrönsakerna i olja på hög värme i 6-8 min. Pressa i vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, ingefära. röd curry, honung, fisksås, pressad lime och låt puttra i 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Sänk värmen och lägg i räkorna. De ska bli varma men inte koka.
  • Strö över hackad koriander och servera med ris

Näringsinnehåll per portion: 600 Kcal

Protein 32 g

Kolhydrat 61 g

Fett 23 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)