Våra recept

Renskavsgryta med lingon

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

2 paket renskav (480 g)

800 g fast potatis

2 gula lökar

2,5 dl matlagningsgrädde (15 %)

2,5 dl mjölk

2 msk koncentrerad viltfond

3 morötter

1 gul paprika

1 burk champinjoner eller kantareller

1-1,5 dl lingon (frysta går bra)

2-3 msk sockerfri lingonsylt + lite extra till servering

1-2 tsk torkad timjan

vitpeppar

1 msk rapsolja till stekning

Valfritt: Färska örter (timjan/persilja)

Gör så här:

  • Skala potatis och morötter (eller behåll skalet på om det är rent och tunt). Skiva morötter i mindre bitar.
  • Skala och hacka löken. Dela paprikan i mindre bitar. Skär köttet i bitar.
  • Ta fram en gryta. Bryn köttet i rapsolja tillsammans med lök och svamp. Lägg i morötterna och paprika. Häll på matlagningsgrädde, mjölk. viltfond, timjan och lite vitpeppar. Låt puttra på medelhög värme.
  • Koka potatisen.
  • Blanda ner lingon och lingonsylt i grytan. Smaka av och krydda mer vid behov.
  • Servera renskavsgryta med kokt potatis. Garnera med färska kryddor och lingon.  

     

Näringsinnehåll per portion:  535 Kcal

Protein 35,5 g

Kolhydrat 47 g

Fett 20,5 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)