Du behöver (4 port)
2 paket renskav (480 g)
800 g fast potatis
2 gula lökar
2,5 dl matlagningsgrädde (15 %)
2,5 dl mjölk
2 msk koncentrerad viltfond
3 morötter
1 gul paprika
1 burk champinjoner eller kantareller
1-1,5 dl lingon (frysta går bra)
2-3 msk sockerfri lingonsylt + lite extra till servering
1-2 tsk torkad timjan
vitpeppar
1 msk rapsolja till stekning
Valfritt: Färska örter (timjan/persilja)
Gör så här:
- Skala potatis och morötter (eller behåll skalet på om det är rent och tunt). Skiva morötter i mindre bitar.
- Skala och hacka löken. Dela paprikan i mindre bitar. Skär köttet i bitar.
- Ta fram en gryta. Bryn köttet i rapsolja tillsammans med lök och svamp. Lägg i morötterna och paprika. Häll på matlagningsgrädde, mjölk. viltfond, timjan och lite vitpeppar. Låt puttra på medelhög värme.
- Koka potatisen.
- Blanda ner lingon och lingonsylt i grytan. Smaka av och krydda mer vid behov.
- Servera renskavsgryta med kokt potatis. Garnera med färska kryddor och lingon.
Näringsinnehåll per portion: 535 Kcal
Protein 35,5 g
Kolhydrat 47 g
Fett 20,5 g