Våra recept

Spagetti med köttfärssås

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

500 g nötfärs (max 12 %)

280 g fullkornspasta eller bönpasta (okokt)

500 g krossade tomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 palsternacka

evt 100 g rotselleri

1 tärning köttbuljong

2 msk balsamvinäger

2 msk ketchup (gärna osötad eller med stevia)

2 tsk oregano

2 tsk timjan

salt/peppar

1 msk rapsolja att steka i

Gör så här:

  • Riv rotfrukterna fint på rivjärn
  • Finhacka och stek lök och vitlök
  • Lägg i köttfärsen och låt steka några minuter.
  • Häll i krossade tomater, balsamvinäger, köttbuljong,  ketchup, oregano och timjan.
  • Lägg i alla rivna rotfrukter och rör runt.
  • Lägg på ett lock och låt puttra ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan.
  • Servera spagetti med köttfärssås. Ät gärna en god sallad vid sidan av.

Näringsinnehåll per portion: 560 Kcal

Protein 35 g

Kolhydrater 55 g

Fett 20 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)