Du behöver (4 port)
Pajdeg
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
0,75 dl flytande smör & rapsolja (färdig matfettsblandning)
2 dl naturell kvarg 0,2 %
1 tsk ättika 12 % (gör pajdegen lite mer smidig)
1 krm salt
Fyllning
Ca 400 g svamp (ex champinjoner eller kantareller)
2 dl smaksatt lättcrème fraiche Karljohanssvamp & Timjan
Ca 250 g färsk grönkål
1 gul lök
250 g keso (1,5 %)
3 ägg
Salt/peppar
1/2 msk olja att steka i
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Knåda ihop allt och forma till en boll. Slå in i plastfolie och låt vila 30 min i kylen.
- Kavla ut pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga botten med gaffel.
- Värm ugnen till 200 grader (över/undervärme). Förgrädda pajskalet ca 10-12 min.
- Skala och hacka gul lök. Skär bort stammen på grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Stek lök och grönkål i lite olja tills bladen mjuknat. Häll i en skål.
- Skär svampen i mindre bitar. Stek tills de är mjuka.
- Lägg i svamp, grönkål och lök i pajskalet.
- Blanda lätt crème fraiche, keso, ägg, salt och peppar. Häll stanningen över pajen och grädda i ugnen ca 40 minuter.
- Servera pajen med en god sallad.
Näringsinnehåll per portion: 570 Kcal
Protein 29 g
Kolhydrat 42 g
Fett 29 g