Våra recept

Svamp- och grönkålspaj

Ladda ner som pdf
Taggar:

Du behöver (4 port)

Pajdeg

2 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl

0,75 dl flytande smör & rapsolja (färdig matfettsblandning)

2 dl naturell kvarg 0,2 %

1 tsk ättika 12 % (gör pajdegen lite mer smidig)

1 krm salt

Fyllning

Ca 400 g svamp (ex champinjoner eller kantareller)

2 dl smaksatt lättcrème fraiche Karljohanssvamp & Timjan

Ca 250 g färsk grönkål

1 gul lök

250 g keso (1,5 %)

3 ägg

Salt/peppar

1/2 msk olja att steka i

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Knåda ihop allt och forma till en boll. Slå in i plastfolie och låt vila 30 min i kylen.
  • Kavla ut pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga botten med gaffel.
  • Värm ugnen till 200 grader (över/undervärme). Förgrädda pajskalet ca 10-12 min.  
  • Skala och hacka gul lök. Skär bort stammen på grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Stek lök och grönkål i lite olja tills bladen mjuknat. Häll i en skål.
  • Skär svampen i mindre bitar. Stek tills de är mjuka.
  • Lägg i svamp, grönkål och lök i pajskalet.
  • Blanda lätt crème fraiche, keso, ägg, salt och peppar. Häll stanningen över pajen och grädda i ugnen ca 40 minuter.
  • Servera pajen med en god sallad.

Näringsinnehåll per portion: 570 Kcal

Protein 29 g

Kolhydrat 42 g

Fett 29 g

Fler recept

February 15, 2022
 • 
5 minuter (+ 2-3 h i frysen)